Wat is silent disco?

Silent disco is een hype die al een tijdje gaande is en tegelijkertijd nog steeds in opkomst is. Het is een uniek concept waarbij iedereen een koptelefoon op heeft en toch tegelijkertijd naar dezelfde muziek kan luisteren. Ook heb je de optie om naar verschillende kanalen te luisteren wanneer je gebruikmaakt van meerdere zenders. Op deze pagina vertellen we je alles over het ontstaan en de werking van silent disco. Liever meteen een set reserveren. Klik dan op de knop hieronder!

Silent disco koptelefoons huren

Silent disco huren

Voordelig koptelefoons huren

Reserveer een koptelefoon voor iedere gast. De koptelefoons zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik.

1 tot 3 zenders

Kies zelf hoeveel kanalen je wilt tijdens je silent disco.

Wij leveren op aanvraag ook zenders op accu en met Bluetooth.

€2,40 - €3,95 per stuk

Hoe werkt silent disco?

Silent disco betekent letterlijk stille disco. Het is eigenlijk gewoon een feestje zoals je dat wel kent. Er draait muziek en waarschijnlijk wordt er ook nog wat gedronken en gedanst. Het grote verschil is echter dat er geen muziek uit de luidsprekers komt, het is een stille disco. Hooguit hoor je mensen meeneuriën met de muziek en hoor je schoenen over de grond schuiven van mensen die aan het dansen zijn. Dat komt omdat mensen naar muziek luisteren via een koptelefoon. Zo kunnen mensen extra goed naar de muziek luisteren, helemaal erin opgaan en toch samen zijn op een dansvloer. Dat is wat silent disco zo'n fijn concept maakt.

Hoe werkt silent disco apparatuur?

Silent disco apparatuur bestaat uit een zender, koptelefoons en eventueel kabels. Op verzoek kun je ook voor de silent disco zender met accu en Bluetooth gaan. Je koppelt via de kabel of via Bluetooth de muziek aan de zender en die zender zendt vervolgens de muziek uit naar alle koptelefoons in een straal van maximaal 500 meter die met hetzelfde kanaal zijn verbonden. Het kanaal kun je gemakkelijk instellen via een schuifje op de koptelefoon.

Zo luister je dus allemaal tegelijk naar de muziek die de DJ uitzendt. Ook heb je de optie om op verschillende kanalen uit te zenden, je kunt namelijk tot 3 kanalen ontvangen met de koptelefoon en daarom heb je ook de optie om tot 3 zenders te huren bij ons. Zo sta je dus tegelijk op de dansvloer te dansen op verschillende nummers. Aan de kleur van de koptelefoon kun je zien naar welk kanaal iemand aan het luisteren is.

Wat zijn de voordelen van silent disco?

Silent disco is een concept dat veel mensen graag een keer willen proberen. Dat is ook niet zo gek. Waar het door sommigen meer als een gimmick wordt gezien voor op een feestje heeft het daadwerkelijk veel potentie, dat komt omdat er veel voordelen mee verbonden zijn:

  • Je kunt zelf bepalen naar welk kanaal je luistert: de meeste mensen kiezen ervoor om meerdere zenders te huren en daarop verschillende genres te laten horen. Zo hebben mensen echt keuze op het gebied van muziek en kunnen ze samen zijn met mensen die naar iets anders luisteren.

  • Je kunt zelf het volume regelen: een probleem dat de laatste tijd steeds vaker aan bod komt is gehoorschade bij mensen die vaak naar feesten en festivals gaan. Dat heeft alles te maken met hoe hard het geluid daar vaak staat. Bij een silent disco kun je zelf het volume regelen op de koptelefoon zodat de muziek altijd zo hard staat als jij prettig vindt.

  • Geen geluidsoverlast: een ander voordeel van muziek spelen via koptelefoons is natuurlijk dat anderen ook geen last hebben van de herrie. Soms spelen mensen de muziek ook nog zachtjes af via het zaalgeluid, maar meer als achtergrondmuziek voor mensen die even de koptelefoons af hebben gezet. Verder produceer je nauwelijks herrie waardoor je bijna overal silent disco kunt organiseren en ook nog eens lekker lang door kunt gaan.

  • Je kunt de koptelefoon altijd even afzetten: het lijkt natuurlijk alsof je alleen maar kan dansen en geen gesprek kan voeren op zo’n silent disco. Maar de werkelijkheid is dat veel mensen regelmatig even de koptelefoon afzetten om wat rust te pakken en even een praatje te maken. Net zo gezellig dus.

  • Zender met groot bereik: ten slotte kun je het signaal van de zender tot maximaal 500 meter ontvangen bij onze sterkste zender. Ideaal voor bijvoorbeeld silent disco op een festival.

Zo wordt jouw silent disco een groot succes

Silent disco is dus een hartstikke leuk concept dat overal toegepast kan worden doordat je nauwelijks herrie produceert. Zo kun je heel goed een silent disco huren voor bijvoorbeeld een tuinfeest of voor een verjaardag in een flat. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn discolampen en een rookmachine. Gelukkig verhuren wij die ook. Zo is jouw silent disco feest dus in één keer compleet. Wil jij ook kennis maken met silent disco? Stel dan direct jouw set samen!