De silent disco app: waarom het zo handig is

Wil je meer weten over silent disco huren?

Door een silent disco set te huren, kan je zelf bepalen waar en wanneer je een silent disco party wilt houden. Silent disco is voor zowel jong en oud en kan zowel binnen als buiten. Het kan voor diverse activiteiten gebruikt worden, zoals een feestje, bioscoop, seminar, rondleiding of voor yoga. Silent disco voorkomt geluidsoverlast, waardoor je overal een leuk en gezellig feestje kan bouwen en heerlijk met de muziek mee kan dansen. 

Wil je een silent disco eenvoudig zelf organiseren? Via de silent disco app kan je veel dingen zelf regelen, wat erg gemakkelijk is en ook het installeren vereist geen technische vaardigheden. Maar je hebt wel een DJ of goede muziek nodig en een locatie. Wij leggen je graag uit hoe je een silent disco het beste zelf kan organiseren.
Silent disco organiseren

Wat heb je nodig?

Als je zelf een silent disco party organiseert is het handig om te weten wat je nodig hebt. Als eerste kan je een silent disco eenvoudig huren, waardoor je alles geleverd krijgt en alleen nog maar de zender met kabels moet installeren. Je kan hierbij kiezen voor muziek op je laptop of smartphone, waarmee je de zender verbindt of voor silent disco DJ’s. Deze kan je huren, maar je kan ook een DJ setup regelen, als je iemand kent die DJ is of het zelf bent.


Met de silent disco DJ’s maak je jouw feestje helemaal compleet en kan er niets meer ontbreken. Verder kan je ook nog kiezen voor een silent disco app. Hiermee kan je overal muziek via Bluetooth streamen naar anderen en delen met mensen die deze app ook hebben. Zo heb je eenvoudig muziek die iedereen leuk vindt. Je kan overal een silent disco opzetten, aangezien deze app Bluetooth ondersteunt. Ook kan je kiezen voor Spotify of iTunes, waarmee je ook heel goed muziek kan afspelen voor een geslaagd feestje.

Locaties voor een silent disco

Een silent disco organiseren kan op veel verschillende locaties. Het kan door heel Nederland en zowel binnen als buiten, aangezien de omgeving geen last van jouw muziek heeft en jij ook geen last hebt van omgevingsgeluiden. Denk bijvoorbeeld aan een silent disco at home, wat zeer eenvoudig is, maar ook goedkoop. Als je een groot huis of grote tuin hebt of iemand kent die dit heeft en gezellig in de woonkamer of tuin je feestje wilt geven, is dat ideaal. De buren zullen er geen last van hebben en je hoeft er ook niet vrijstaand voor te wonen.


Verder kan je ook een silent disco on zoom organiseren. Als er mensen niet kunnen komen of ze te ver weg wonen en je wilt een workshop of seminar geven, is dit zeer goed geschikt. Zo kan je eenvoudig een online feestje, yogales of zakelijke vergadering/lezing houden. Een silent disco at home en on zoom kunnen ook goed gecombineerd worden. Dit is de ideale oplossing voor jouw perfecte silent disco. Regel daarom snel een feestje door een silent disco huren.