Waarom silent disco voor ouderen een succes is

Wil je meer weten over silent disco huren?

Door een silent disco set te huren, kan je zelf bepalen waar en wanneer je een silent disco party wilt houden. Silent disco is voor zowel jong en oud en kan zowel binnen als buiten. Het kan voor diverse activiteiten gebruikt worden, zoals een feestje, bioscoop, seminar, rondleiding of voor yoga. Silent disco voorkomt geluidsoverlast, waardoor je overal een leuk en gezellig feestje kan bouwen en heerlijk met de muziek mee kan dansen. 

Silent disco is geschikt voor zowel jong als oud. Ook voor ouderen kan het een groot succes zijn, zeker als het goed georganiseerd is. Denk hierbij aan een DJ, waarbij de ouderen heerlijk kunnen meedansen op de beat en mee kunnen zingen met de muziek. Wij vertellen jou snel meer over waarom silent disco zo’n succes voor ouderen is!
silent disco decoratie

Wat het een succes maakt

Silent disco is dus ook geschikt voor ouderen, maar wat maakt het nou zo leuk voor ze? Door een silent disco voor ouderen te organiseren komen ouderen in beweging en in contact met anderen, wat hun eenzaamheid vermindert. Met de koptelefoon op kunnen ze alsnog met anderen praten door het volume zachter te zetten of de koptelefoon af te zetten. Tijdens het feestje veroorzaken ze geen geluidsoverlast en hebben ze ook geen last van omgevingsgeluiden. Daarnaast kan het op elke locatie, dus zowel binnen als buiten en in het licht als in het donker. Als locatie kan je bijvoorbeeld denken aan de eetzaal in het tehuis of het dichtstbijzijnde park.


Bij meerdere zenders kan er gekozen worden tussen meerdere kanalen, waardoor iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Silent disco is ook voor ouderen met dementie, door muziek af te spelen uit hun tijd worden oude herinneringen opgehaald. Ook is het geschikt voor ouderen in een rolstoel, aangezien zij alsnog mee kunnen zingen, mee kunnen bewegen met hun armen en handen en ondertussen met anderen kunnen praten. Dit maakt een silent disco party voor ouderen zeer goed geschikt. Via de silent disco zender kunnen er ondertussen ook instructies gegeven worden. Zijn er dus ouderen die niet van een feestje houden, dan kan je ook nog een silent yoga, excursie of cinema organiseren. 

Hoe maak je het feest compleet?

Om een silent disco party voor ouderen compleet te maken raden wij aan om een DJ of meerdere DJ’s in te huren, zodat ze ook echt de DJ’s zien en de DJ’s eventueel ook een battle kunnen houden van wie de meeste luisteraars heeft. Het is hierbij handig om te kiezen voor DJ’s die gespecialiseerd zijn in muziek voor ouderen, oftewel een silent disco gespecialiseerd voor ouderen met dementie. Verder is het ook heel leuk om dansers of familieleden uit te nodigen, zodat de ouderen hun familieleden ook weer zien en meer gestimuleerd worden om mee te dansen.


Ook is het belangrijk om een grote zaal te regelen, waar iedereen genoeg ruimte heeft om te bewegen, ook ouderen in een rolstoel. Laat bij bijvoorbeeld een eetzaal wel iedereen vooraf weten dat er een feestje is, zodat zij daar niet ineens gaan eten. Er kunnen instructies gegeven worden, als ouderen mee moeten doen met bijvoorbeeld het klappen in hun handen of het draaien van een rondje. Verder zijn hapjes en drankjes en bar- of statafels een must om voor een gezellig feestje te zorgen. Als laatste kan je er ook nog voor kiezen om een battle te organiseren, waarbij degene die het beste danst een prijs wint. Er zijn dus heel veel opties voor een silent disco voor ouderen, die ervoor zorgen dat het feestje echt een succes is. Een silent disco huren is daarom de perfecte optie hiervoor.