Silent disco voor ouderen? Zeker wel

Silent disco is geschikt voor zowel jong als oud. Ook voor ouderen kan het een groot succes zijn, zeker als het goed georganiseerd is. Denk hierbij aan een DJ die de golden oldies van vroeger draait, waarbij de ouderen heerlijk kunnen meedansen en -zingen met de muziek. Wij vertellen jou snel meer over waarom silent disco zo’n succes voor ouderen is!

Silent disco koptelefoons huren

Silent disco huren

Voordelig koptelefoons huren

Reserveer een koptelefoon voor iedere gast. De koptelefoons zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik.

1 tot 3 zenders

Kies zelf hoeveel kanalen je wilt tijdens je silent disco.

Wij leveren op aanvraag ook zenders op accu en met Bluetooth.

€2,40 - €3,95 per stuk

Wat het een succes maakt

Silent disco is dus ook geschikt voor ouderen, maar wat maakt het nou zo leuk voor ze? Door een silent disco voor ouderen te organiseren komen ouderen in beweging en in contact met anderen, wat hun eenzaamheid vermindert. Met de koptelefoon op kunnen ze alsnog met anderen praten door het volume zachter te zetten of de koptelefoon af te zetten. Tijdens het feestje veroorzaken ze geen geluidsoverlast en hebben ze ook geen last van omgevingsgeluiden. Daarnaast kan het op elke locatie, dus zowel binnen als buiten en in het licht als in het donker. Als locatie kan je bijvoorbeeld denken aan de eetzaal in het tehuis of het dichtstbijzijnde park.

Bij meerdere zenders kan er gekozen worden tussen meerdere kanalen, waardoor iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Silent disco is ook voor ouderen met dementie, door muziek af te spelen uit hun tijd worden oude herinneringen opgehaald. Ook is het geschikt voor ouderen in een rolstoel, aangezien zij alsnog mee kunnen zingen, mee kunnen bewegen met hun armen en handen en ondertussen met anderen kunnen praten. Dit maakt een silent disco voor ouderen zeer goed geschikt. Via de silent disco zender kunnen er ondertussen ook instructies gegeven worden. Zo kun je ook gaan voor een soort silent disco groepsles waarbij iedereen kan meebewegen naar zijn eigen kunnen.

Hoe maak je het feest compleet?

Om een silent disco voor ouderen compleet te maken raden wij aan om een DJ of meerdere DJ’s in te huren, zodat ze ook echt de DJ’s zien en de DJ’s eventueel ook een battle kunnen houden wie de meeste luisteraars heeft. Echter is het ook prima mogelijk om het allemaal lekker kleinschalig te houden en gewoon een telefoon aan te sluiten en vervolgens een goede playlist op te zetten met muziek die de ouderen leuk vinden. Bij ouderen met dementie kun je bijvoorbeeld vaak beter oude muziek draaien die de mensen ver terug in de tijd brengt. Soms maakt het mensen heel melancholisch, andere keren stemt het ze juist heel vrolijk.

Ook is het belangrijk om een grote zaal te regelen, waar iedereen genoeg ruimte heeft om te bewegen, ook ouderen in een rolstoel. Laat bij bijvoorbeeld een eetzaal wel iedereen vooraf weten dat er een feestje is, zodat zij daar niet ineens gaan eten. Er kunnen instructies gegeven worden, als ouderen mee moeten doen met bijvoorbeeld het klappen in hun handen of het draaien van een rondje. Verder zijn hapjes en drankjes en bar- of statafels een must om voor een gezellig feestje te zorgen. Als laatste kun je er ook nog voor kiezen om een battle te organiseren, waarbij degene die het beste danst een prijs wint. Er zijn dus heel veel opties voor een silent disco voor ouderen, die ervoor zorgen dat het feestje echt een succes is. Een silent disco huren is daarom de perfecte optie hiervoor.