Silent disco tijdens yoga of sport!

Silent disco kent allerlei toepassingen, waaronder yoga en andere groepslessen. Zo kunnen ook grotere groepslessen heel persoonlijk worden gemaakt en is het ook mogelijk om lessen in het openbaar te geven. Maar hoe werkt dat en kun je je wel goed in het zweet werken met een koptelefoon op? Wij leggen het je uit!

Silent disco koptelefoons huren

Silent disco huren

Voordelig koptelefoons huren

Reserveer een koptelefoon voor iedere gast. De koptelefoons zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik.

1 tot 3 zenders

Kies zelf hoeveel kanalen je wilt tijdens je silent disco.

Wij leveren op aanvraag ook zenders op accu en met Bluetooth.

€2,40 - €3,95 per stuk

Hoe werkt sport en yoga met silent disco?

Je kent natuurlijk wel je klassieke groepslessen in de sportschool en waarschijnlijk heb je ook wel een idee van hoe een yogaklas eruitziet. Het grote verschil met silent disco yoga is dat je echt niets hoort tijdens het uurtje sporten. Geen muziek, geen instructeur, alleen het hijgen van hard sportende mensen of krakende gewrichten tijdens een heftige yogasessie. Dat komt omdat iedereen sport met een koptelefoon die in verbinding staat met een zender. Op die zender zend je ontspannende of juist opzwepende muziek uit en deze kun je ook verbinden met een microfoon. Wij verhuren draadloze zenders op accu waardoor je eigenlijk overal groepslessen kunt geven.

Wat zijn de voordelen van silent disco yoga?

Het klinkt misschien meer als een gimmick dan echt een serieuze toevoeging aan yoga om silent disco erbij te halen. Toch krijgen we vaak hele enthousiaste reacties van deelnemers, dat komt omdat het wel degelijk toegevoegde waarde heeft. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn of haar voorkeuren wanneer het op yoga aankomt. De één gaat liever voor een ontspannende sessie terwijl een ander zich graag in het zweet werkt. Zo zit het natuurlijk ook bij silent disco yoga. 

Veel mensen met een voorkeur voor focus en ontspanning gaan vaak heel goed op een yogasessie met koptelefoons. Dat komt omdat je met een koptelefoon minder afleiding hebt van omgevingsgeluiden. Het enige wat men hoort is de achtergrondmuziek die wordt uitgezonden en de stem van de instructeur. Zo gaat een sessie vaak ook heel persoonlijk voelen voor de deelnemer. Het is namelijk net alsof de instructeur in je oor praat. Daarbij kan er door de afsluiting van de omgeving ook een veel betere connectie tussen lichaam en geest plaatsvinden, precies waar yoga voor bedoeld is natuurlijk

Sport waar jij wil dankzij silent disco!

Of je nu een silent disco yoga houdt of gaat voor een intensieve groepsles. Alles is eigenlijk leuker wanneer je het buiten doet. Denk bijvoorbeeld aan een stevige cardio-workout op het strand of juist een ontspannen yogasessie of meditatie midden in het bos. Het is prima mogelijk dankzij silent disco, ook als het druk is. Normaal gesproken kan het als hinderlijk worden gezien doordat het geluid natuurlijk ook anderen in de weg kan zitten, maar met silent disco is dat geen probleem meer. Het enige wat je nog nodig hebt is een locatie om de sessie te houden. Wij hebben namelijk zenders die met een opgeladen accu maar liefst 8 uur lang meegaan, net als de koptelefoons. Ook kan de compacte zender met een clip gemakkelijk aan de kleding worden bevestigd. Ook ideaal voor rondleidingen bijvoorbeeld.

Zo regel jij een set voor silent disco yoga

Wanneer je een keer een silent disco yoga wil organiseren heb je dus eigenlijk alleen een locatie (kan praktisch overal) en een silent disco set nodig. Deze verhuren we al vanaf €2,40 per koptelefoon en je hebt ook de optie om voor meerdere dagen te huren. Zo is het dus zeker de moeite om eens te experimenteren met silent disco yoga. Je kunt eenvoudig een set samenstellen en vervolgens reserveren voor één of meerdere dagen. Je kunt de set bij ons afhalen in Woubrugge, laten bezorgen, maar het makkelijkst is vaak laten bezorgen bij een PostNL-punt. Dan betaal je namelijk slechts €13,- voor verzending en retour. Je kunt zelf het pakketpunt kiezen waar je afhaalt en retourneren kan vanaf ieder pakketpunt in Nederland.