Silent disco huur

Zo maak je van jouw silent disco feest een doorslaand succes!

Ga je binnenkort een silent disco feestje houden? Dan heb je natuurlijk een betrouwbare silent disco set nodig. Wij leveren vanaf 4 koptelefoons voor een klein feestje tot 20.000 koptelefoons voor wanneer je het groots wil aanpakken. Je kunt eenvoudig je set bij ons reserveren en voor de tussentijd vertellen we je alles over hoe een silent disco party in zijn werk gaat.

Silent disco koptelefoons huren

Silent disco huren

Voordelig koptelefoons huren

Reserveer een koptelefoon voor iedere gast. De koptelefoons zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig in gebruik.

1 tot 3 zenders

Kies zelf hoeveel kanalen je wilt tijdens je silent disco.Wij leveren op aanvraag ook zenders op accu en met Bluetooth.
€2,40 - €3,95 per stuk
Silent disco huur uitleg

Hoe gaat een silent disco feestje in zijn werk?

Bij een silent disco feest hoor je geen muziek uit de speakers. Hooguit staat het zachtjes op als achtergrondmuziek, maar als je echt de muziek wil ervaren, dan moet je een koptelefoon op hebben. Die staat in verbinding met een zender die de muziek verspreidt door de zaal. Zo luister je dus allemaal tegelijk naar dezelfde muziek en zul je ook merken dat meerdere mensen op dezelfde maat dansen terwijl je niet per se hoort waar zij naar luisteren.

Ook zijn er vaak meerdere kanalen waar je naar kunt luisteren tijdens een silent disco party. Je kan namelijk meerdere zenders huren en die aansluiten op verschillende geluidsdragers zoals een telefoon, maar ook bijvoorbeeld een DJ-set. Zo heb je dus verschillende kanalen waar de feestganger uit kan kiezen. Je kunt zien waar iemand naar aan het luisteren is aan de kleur licht die de koptelefoon geeft.

5 voordelen van silent disco op een feest

  • Meerdere kanalen: één van de leukste eigenschappen van een silent disco is dat je de optie hebt om meerdere kanalen uit te zenden wanneer je meerdere zenders huurt. Dat is leuk omdat je dan samen op de dansvloer kan staan terwijl je naar andere muziek luistert. Heel vet voor bijvoorbeeld een DJ-battle;

  • Geen gehoorschade: het is op een silent disco niet meer nodig om de muziek op standje burenruzie te zetten tot je trommelvliezen op knappen staan en je zeker de eerste drie dagen een piep in je oor hebt. Je kunt gewoon het volume regelen via de koptelefoon zodat de muziek altijd op een prettig volume speelt;

  • Tot laat door zonder klagende buren: over standje burenruzie gesproken. Daar hoef je niet meer bang voor te zijn wanneer je gebruik maakt van silent disco. Dan creëer je namelijk niet tot nauwelijks geluidsoverlast en kun je dus rustig tot in de kleine uurtjes door zonder dat je bang hoeft te zijn dat ineens de politie voor de deur staat.

  • Mogelijkheid om rustig te kletsen: ken je dat moment dat je op een feestje met iemand staat te praten, maar dat je er niks van verstaat omdat de muziek zo keihard staat? Dat heb je dus niet op een silent disco. Je zet gewoon even de koptelefoon af wanneer je een praatje wil maken en zet hem weer op wanneer je weer verder gaat dansen.

  • Zelfs op het toilet doorfeesten: bij een silent disco feestje wil je wellicht ook wel even naar buiten voor een toiletbezoek of een rookpauze. Normaal betekent dat je op dat moment even weg bent van de muziek. Op een silent disco party is dat echter helemaal niet nodig. Daar neem je de muziek namelijk gewoon mee op je koptelefoon. De zender heeft namelijk een flink bereik. Zo verhuren wij ook silent disco’s voor festivals waar het bereik soms wel tot 500 meter haalt. Zo kan dus iedereen meegenieten van de silent disco zonder storingen. 

Wat voor silent disco feestjes bestaan er allemaal?

Silent disco op een huisfeestje: of je nu 5 of 50 mensen uitnodigt. Iedereen weet dat op een goed feestje de muziek weleens hard kan gaan en daar biedt een silent disco uitkomst voor. Op een gegeven moment gaan gewoon de koptelefoons op en dan heeft niemand er meer last van.

Silent disco in de club: silent disco is er echter niet alleen voor wanneer een feestje geen overlast mag geven, het is namelijk ook een ervaring an sich. Daarom zie je ook dat bijvoorbeeld dansclubs soms een silent disco avond houden.

Silent disco met de buren: zoals eerder vermeld kan een silent disco een hoop burenruzie schelen wanneer je een keer een feestje geeft, maar je kunt natuurlijk ook een keer een silent disco houden op bijvoorbeeld een buurtfeest.

Silent disco op een kinderfeestje: silent disco is dus een ervaring van zichzelf. Dat maakt het dan ook heel geschikt om een keer te proberen op een kinderfeestje. Je weet bij voorbaat namelijk al zeker dat de kinderen zich de eerste paar uur wel vermaken en bijkomend voordeel is dat je zelf niet hoeft mee te genieten van de laatste kinderdeuntjes.

Silent disco op een festival: silent disco wordt de laatste jaren vaak ingezet op festivals. Enerzijds omdat het een aparte ervaring is en je het dus leuk als gimmick in kunt zetten, maar ook omdat je zo een festivalweide hebt waarbij je geen rekening hoeft te houden met het geluid en zo zit je dus nooit een ander podium in de weg.

Silent disco sportlessen: sporten met een koptelefoon op is al zo oud als de walkman. Je trekt echter misschien wel rare blikken wanneer je een hele groepsles afgewerkt ziet worden door een groep die allemaal dezelfde koptelefoon op heeft. Dat is echter precies hoe een groepsles met silent disco eruitziet. Zo kun je namelijk bijvoorbeeld een yogales in de openbare ruimte doen zonder dat je hoeft te gaan schreeuwen of je mensen in de weg zit met je geluidsinstallatie. Waarschijnlijk zal je de komende jaren dit fenomeen dan ook steeds vaker gaan zien.

Silent disco voor een bruiloft: onlangs kregen we een bijzondere boeking. Twee mensen hadden een prachtige locatie voor hun bruiloft gevonden, alleen moesten ze dan wel rekening houden met het geluid dat ze produceren. Gelukkig had dit inventieve echtpaar een goede oplossing gevonden door silent disco koptelefoons te huren en die uit te delen aan de gasten. Zo kon het feest tot in de kleine uurtjes door.

Silent disco voor ouderen: het klinkt wellicht raar om ouderen bloot te stellen aan zoiets moderns als een silent disco, maar zeker omdat je meerdere kanalen hebt, kan het juist mensen verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een feest een silent disco houden zodat de dansers kunnen dansen en ouderen rustig aan de zijkant kunnen blijven zitten, maar we verhuren ook regelmatig silent disco’s aan verzorgingstehuizen omdat ook zij veel plezier eraan beleven.

“We hadden met ons studentenhuis silent disco gehuurd om een feestje te kunnen geven zonder dat de buren er last van hadden. Dat bleek een schot in de roos en vooral meerdere zenders was een heel goed idee. We hadden dance op het ene kanaal gezet en foute hitjes op het andere kanaal. Dat leverde een feestje op voor in de boeken.”
Ria van der Zande
Tessa te Kromhorst
“We wilden als festival een keer experimenteren met silent disco en daarom hadden we een set gehuurd. Dat bleek een heel goed idee. Het opzetten van silent disco is namelijk een fluitje van een cent en vervolgens heb je iets neergezet dat eigenlijk iedereen wel wil proberen. Het bleek uiteindelijk een groot succes.”
een tevreden klant van silentdiscosethuren.nl
Ewald Jansink - Valkery Festival
“We hoorden leuke verhalen over silent disco met kinderen, dus voor het schoolkamp hebben we het geprobeerd. Het kon gewoon bij het plaatselijke PostNL-punt worden geleverd waardoor we er niet mee hoefden te slepen. Uiteindelijk bleek het heel makkelijk op te zetten en was het voor de kinderen een fantastische bonte avond!”
Bas Wieringa
Ferry van Akkeren
Helemaal los gaan met silent disco huren

Welke muziek draai je op een silent disco feest?

Welke muziek je op een silent disco feestje draait is natuurlijk in de eerste plaats afhankelijk van je publiek. Je draait immers altijd wat zij leuk vinden. Echter is het wel altijd zo dat een voorwaarde voor een succesvolle silent disco is dat de mensen de muziek een beetje kennen. Je doet er dus goed aan om een silent disco playlist samen te stellen met herkenbare dansmuziek. Ook doe je er goed aan om een paar hele herkenbare meezingers erin te gooien. Het is namelijk hilarisch om mensen collectief mee te horen lallen met een nummer terwijl je als buitenstaander de muziek niet hoort.

Huur nu een set voor jouw silent disco party

Wil jij nou ook silent disco op je feestje? Dan kun je eenvoudig bij ons een set huren en die afhalen, laten bezorgen of gewoon naar een PostNL-punt laten brengen om vervolgens af te halen wanneer het jou uitkomt. Ben je nou benieuwd naar hoe je een silent disco feestje van de grond krijgt? Bekijk dan een silent disco organiseren in 10 stappen of plaats direct een reservering!