Een silent disco box: hoe werkt dat?

Wil je meer weten over silent disco huren?

Door een silent disco set te huren, kan je zelf bepalen waar en wanneer je een silent disco party wilt houden. Silent disco is voor zowel jong en oud en kan zowel binnen als buiten. Het kan voor diverse activiteiten gebruikt worden, zoals een feestje, bioscoop, seminar, rondleiding of voor yoga. Silent disco voorkomt geluidsoverlast, waardoor je overal een leuk en gezellig feestje kan bouwen en heerlijk met de muziek mee kan dansen. 

Wil je een silent disco set huren, maar weet je niet hoe deze precies werkt? Een silent disco box bestaat uit verschillende onderdelen, waarmee je eenvoudig een feest kan organiseren. Toch is het handig om te weten hoe die onderdelen werken. Hieronder vertellen wij jou hier meer over.
Silent disco box

Onderdelen van een silent disco box

Een silent disco box kan je eenvoudig huren voor een voordelige prijs. In deze box zitten alle onderdelen die je nodig hebt om jouw feestje, seminar, workshop of yogales te starten. Zo heb je de silent disco headphones die wel 8 uur lang meegaan. Als je ze langer huurt dan één dag, krijg je er opladers bij. Deze silent disco headphones zijn draadloos en werken op bluetooth, wat erg handig is. De koptelefoons worden volledig opgeladen, waardoor je je daar geen zorgen over hoeft te maken.


Ook heb je een silent disco bluetooth transmitter met de kabels die erbij horen, denk aan een Mini Jack kabel. Je draait de antenne omhoog, stop de aux kabel in het aux gat van de zender en laptop of telefoon, net zoals je oordopjes en stopt de oplader in het stopcontact. Zet de zender vervolgens aan en zet hem op het juiste kanaal. De zender heeft wel een bereik van 200 meter, tenzij er heel veel muren tussen staan. Het aantal silent disco bluetooth transmitters kan je ook zelf bepalen, afhankelijk van het aantal kanalen dat je wilt gebruiken. Met de kabels kan je je laptop, smartphone of silent disco DJ setup aansluiten, net wat jij wilt. Zo kan je eenvoudig jouw feest organiseren.

Hoe werkt silent disco?

Bij een silent disco huren wordt er een box geleverd met de benodigde silent disco apparatuur. Zo hoef je verder niet veel te doen, alleen de drankjes en hapjes te regelen, de muziek, locatie en natuurlijk de retourzending van de silent disco box. Wel moet je de silent disco installeren, maar dit is zeer eenvoudig. Als je alle audio kabels aan de zenders hebt gekoppeld, kan iedereen zijn/haar favoriete muziek luisteren en met de knop aan de zijkant van de silent disco headphone switchen van kanaal.


Je kan maximaal tot 3 zenders gebruiken, waarbij je bij 1 zender niet kan switchen, maar bij 2 of 3 zenders wel. De koptelefoons hebben een lampje die de kleur aangeeft van het kanaal, waardoor iedereen weet wie naar welk kanaal luistert. Zo kan je samen dansen op dezelfde muziek. De koptelefoons kunnen vanaf 6 stuks besteld worden. Je kan de silent disco eenvoudig thuis regelen met een silent disco DJ setup, maar ook met je smartphone of laptop. Daarnaast kan je zelf bepalen voor hoeveel dagen je de silent disco box wilt huren en met hoeveel personen, hiervoor bestel je het gewenste aantal koptelefoons. Zo is jouw feestje helemaal compleet!